Hej, här kan du läsa lite mer om hur vi tänker kring gruppindelning. Vi tycker att det är kul att du är intresserad av det. Det visar att du bryr dig om ditt barns utveckling och det gör vi också.

Hos oss har vi inte döpt våra kurser till nybörjare, fortsättning och avancerad som andra har gjort. Vi tänker lite annorlunda.

Alla elever ska bli utmanade på sin nivå

Parkour

Parkour är inte en sport där man behöver vara på samma nivå. Eleverna är inte beroende av varandra. I en sport som tennis måste ens partner slå tillbaka bollen, därför är det viktigt att man är lika bra i samma grupp. Inom parkour handlar allt om att utmana sig själv. I parkour hjälper man andra att utmanas i något man själv kan, eller så blir man själv utmanad i något man inte kan. Utmanade och roligt på samma gång helt enkelt!

Ledarens roll

Ledaren har såklart den viktigaste rollen. Det är ledaren som, utifrån elevernas nivå,  ska inspirera och utmana. En duktig ledare klarar av att anpassa en övning för alla nivåer. En övning kan förenklas för de som är nya och göras knepigare för de som övat längre. Det är viktigare att ha en duktig ledare som klarar av detta, än att låta föräldrar bedöma sitt barns nivå vid anmälningsförfarandet. Enda riktiga lösningen skulle vara om man gjorde som man gör inom dansen, d.v.s. har auditions.

Kompisar

För oss är det viktigt att kompisar får gå ihop, även om en av dem tränat mer än det andra. Det gör att man kan utmana varandra och genom det göra träningen roligare, vilket gör att man vill träna mer. Vi gillar ditt barns kompisar!

Eget ansvar

Om du som elev tycker att en övning är för enkel är det bra att du säger det till ledaren. Man kan alltid bli bättre och det som skiljer proffsen från övriga är tanken att det alltid finns mer att lära sig. Tränar ni på Precision Jump? Öva då på att öka avståndet, placera en vattenflaska 10 cm från där du sist landade för att förminska landningsytan eller vad sägs om att föreställa dig att du ska hoppa mellan två staket så vi övar rädslor? Tränar ni på balans, då kan du prova att blunda (be läraren hålla koll). Det finns väldigt mycket att göra som gör att du kan utvecklas oavsett vilken nivå någon annan ligger på.

Hur gör vi då?

Jo vi gör såklart så gott vi kan under gruppindelningsprocessen. Vi beaktar tidpunkten för anmälan, vilka tider som önskats, hur gamla barnen är och hur länge de tränat. Dock gör vi undantag när omständigheter motiverar det. Att barnen hamnar i en grupp där de har kul med gamla och nya kompisar och får utvecklas är det viktigaste.

Tycker ditt barn att det är för lätt?

Om ledaren inte känner barnen sedan innan kommer det ta några lektioner innan hen vet vilken nivå de är på. Vi vill inte stressa lärarna att ta för stora kliv för snabbt. Säkerheten kommer först. Dock skadar det inte att ta upp det med ledaren efter några lektioner och gärna även med oss på kansliet så löser vi det på bästa sätt.

X