Parkour Jam

Läs mer

Under påsklovet 2017 kan man testa Parkour under 2,5h för 50kr.
Begränsat antal platser – Anmälan krävs.

Vi håller till i Konradsbergshallen på Kungsholmen denna gång.

Parkour Jam för barn 7 – 10 år
16 april 2017 09:30 – 12:00

Anmälan

Parkour Jam för barn och ungdomar 11-15 år
16 april 2017 13:00 – 15:30

Anmälan

Vad är Parkour och vart kommer det ifrån?

Parkour kommer ifrån Frankrike och det franska ordet “parcours” som betyder “resa/färd”. Det är en disciplin där du använder din kropp och elementen i din omgivning för att tar dig över olika hinder under din resa. Att ta sig från A till B genom att springa, hoppa, klättra, rulla, svinga och landa på snabbaste och effektivaste sätt möjligt.

Disciplinen dök officiellt upp i Paris förorter på 90-talet. Förorten Lisses är känd för att vara födelseplatsen för Parkour. Grundare är David Belle, inspirerad av sin pappa Raymond som tjänstgjorde under Vietnamkriget och var en otroligt duktig atlet.

David och vännen Sebastien Foucan utvecklade konsten tillsammans med gruppen Yamakasis. När gruppen senare splittrades stannade David och Sebastien kvar i Frankrike och bildade en annan grupp vid namn “traceurs” (Kazuma, Stephane Vigroux, Thomas Couetdic,.. ) och fortsatte att utvecklade Parkour. Det är från den här tidpunkten som Parkour började bli känd (1998-2000).

Sebastien flyttade senare till Storbritannien och skapade sin egen stil. Han la till volter och döpte om det till Freerunning för att göra det mer internationellt.

X