April 9, 2019 Stockholms Barnidrottsförening

Bamseloppet 2019

Rörelse vart jag än går, övertaggade och glada barn som förmodligen ska springa sitt första lopp och ledare som ger en high-five till varandra efter att de gjort en backflip för några nyfikna barn.

Precis så gick mina tankar när jag gick omkring på förra årets lopp. För ni förstår, att arrangera ett springlopp där man får höra glada skratt, se unga fyllas med eufori för en medalj och avsluta dagen med att ge ett stort bidrag till en ideel organisation som räddar liv är helt underbart och ger verkligen så mycket energi!

Tack alla ni för att ni är med och gör detta springlopp så minnesvärt varje år!

/ Jesper på Stockholms Barnidrottsförening

Vad är bamseloppet?
För fjärde året i rad arrangerar vi nu bamseloppet. Ett springlopp där barn får springa 250-1000 meter för att bidra till en bättre värld, testa om de är lika smidiga som vargen i hinderbanan, måla ansiktet, träffa bamse och mycket mycket mer. Att unga får hitta rörelseglädje och ha kul är vårt mål och genom detta springlopp och med alla dess aktiviteter runtomkring så hoppas vi kunna bidra med det vart man än går under denna dag.

Hur mycket har vi tillsammans samlat in till Läkare Utan Gränser?

Om vi skulle samla alla tre lopp mellan åren 2016-2018 så har vi med er hjälp bidragit med 125.303kr.

Vad blir nytt för i år?

Detta år kommer alla föräldrar få en karta för att lättare kunna hitta till alla aktiviteter. Förra året var det nämligen en del som inte visste vart Bamse höll hus och med hjälp av en lättnavigerad karta så hoppas vi kunna göra så Bamse får träffa alla. Vi har också planer på att ha en sagoverkstad, låta barn testa om de kan balansera som Vargen med hjälp av slackline samt ha ett område där vi låter barnen öva inför körkortet med hjälp av trampbilar och vägmärken.

När och vart äger loppet rum?

Datum: 25e Augusti

Tid: 10:00 – 15:00