Om en elev är sjuk, även med milda symtom, ska den inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Vi ber er alla att ta hänsyn till varandra genom att följa detta strikt.

Skulle Stockholm Stad/Huddinge kommun stänga idrottshallarna så kommer vi att pausa terminen. Skulle terminen pausas så länge att vi inte kan genomföra hela terminen innan sommaren kommer vi reducera antalet tillfällen och priset därefter.

Rutiner | Parkour

Status
Träning enligt schema inomhus

Första träningstillfället
Normalt sett är föräldrar välkomna i lektionssalen på terminens första och sista träningstillfälle men med tanke på nuvarande omständigheter kommer detta inte att vara möjligt denna termin. Istället samlas vi utanför lokalen, har upprop och gemensam uppvärmning, och därefter går ledarna och barnen in i salen tillsammans.

Lämning & hämtning
Lämning och hämtning sker utomhus. Ledarna möter upp utanför och leder barnen till idrottssalen. Byt om hemma.

Hygien
Ledare och föräldrar uppmanas att uppmuntra eleverna att tvätta händerna innan och efter lektionen. Om ditt barn har längre hår rekommenderar vi att det sätts upp inför träningen för att undvika händer i ansiktet. Märk din vattenflaska för att undvika förväxling.

Rutiner | Bamsegympa & Idrottsskolan

Status
Träning enligt schema

Första träningstillfället
Normalt sett är föräldrar välkomna i lektionssalen på terminens första och sista träningstillfälle. I år är man välkommen på terminens första lektion ifall man har ett barn som inte klarar sig självt. För lektioner med föräldrar så är föräldrarna inne i salen som vanligt. OBS: Endast en förälder får följa med sitt barn. Vi uppmuntrar till att en förälder deltar med flera barn i de fall man har kompisar i gruppen.

Lämning & hämtning
För att undvika trängsel ber vi er som har möjlighet att byta om hemma så långt det går.

  • Lektioner utan föräldrar – Vid lämning möter ledarna barnen vid dörren och tar med sig barnen in i omklädningsrum och idrottssalen. Vid hämtning följer ledarna barnen till utgången. Underlätta så långt det går för ledarna genom att ta av mössa/halsduk/vantar utomhus och sätt på när barnen kommer ut igen. Barnen kan träna barfota. Ledarna har det mobilnummer som angavs vid anmälan och kan nå er vid behov. Har ni ett tillfälligt nummer kan ni skriva barnets namn och nummer på en lapp och lämna till ledarna på plats.
  • Lektioner med föräldrar – Undvik trängsel så långt det går. Kan flera kompisar gå med en förälder är det uppskattat.

Hygien
Ledare och föräldrar uppmanas att uppmuntra eleverna att tvätta händerna innan och efter lektionen. Om ditt barn har längre hår rekommenderar vi att det sätts upp inför träningen för att undvika händer i ansiktet. Märk din vattenflaska för att undvika förväxling. Ledarna är även tillsagda att sprita redskap under och mellan olika klasser.

Varmt välkomna till träningen!

Vi vill förtydliga följande

  1. Den som är sjuk, även med milda symptom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  2. Föräldrar till barn som tränar bör välja att inte skicka barnen på träningen om man känner en mycket stor oro för sitt barn kopplat till barnets träning under rådande omständigheter. Enligt våra avbokningsregler kan du avboka och få tillbaka avgiften fram till 7 dagar innan kursstart.
  3. Personer som befinner sig i riskgruppen rekommenderas att inte besöka lokalerna men det är ett beslut som ytterst måste tas av den enskilde.
  4. Vi vill påminna alla om vikten av god handhygien och att regelbundet tvätta händerna. Se filmen på svenska eller engelska om god handhygien.
X
X