Stockholm Sportcamp 2021

Södermalm, Hägersten och Östermalm
Anmälan multisport / fotboll Anmälan parkourläger
Genom att skapa en plattform för idrottande och samspel lägger vi grunden till en oförglömlig vecka. Detta är sommarens höjdpunkt och efter en vecka har barnen fått erfarenhet från olika sporter samtidigt som de träffat nya vänner och förhoppningsvis inspirerats att fortsätta idrotta livet ut!

Södermalm / Skanstull

Vecka 24, 25, 26 & 27

Inriktning Multisportläger

Sportcamp Södermalm genomförs vid Kanalplan IP. Vi har tillgång till konstgräsplanen och kommer även hålla till i Blecktornsparken som ligger i närheten. Förhoppningsvis får vi även tillgång till Skanstullshallen.

Inriktning Parkourläger

Parkourinriktningen kommer att separeras och hållas i Kanalhallen samt utomhus i Blecktornparken och parkourparken vid Gullmarsplan.

Oavsett inriktning kommer samlingen och lämning att vara på samma plats för båda inriktningarna.

Inriktning Fotbollsläger (Nytt för i år!)

Fotbollsinriktningen genomförs på Kanalplan IP. Vi har tillgång till konstgräsplanen och förhoppningsvis även Kanalhallen som ligger precis intill. Fotbollsinriktningen är tillgänglig vecka 27.

Karta Södermalm / Skanstull

Hägersten / Liljeholmen

Vecka 24, 25, 26 & 27

Multisportläger

Sportcamp Hägersten genomförs med Vintervikshallen som bas. Intill finns det en tennisbana och tre paddeltennisbanor. I närheten finns även gräsytor och sjön Vinterviken samt Blommensbergsskolans skolgård.

Karta Hägersten / Liljeholmen

Östermalm / Hjorthagens IP

Vecka 24, 26 & 27

Multisportläger

Sportscamp Östermalm genomförs på Hjorthagens IP som är belägen vid Hjorthagens skola. Lägerverksamheten kommer att bedrivas i Hjorthagshallen, på skolgården och på fotbollsplanerna. Hjorthagens IP är placerad ett stenkast från Norra Djurgårdsstaden och med Ropstens T-bana precis intill.

Karta Östermalm / Hjorthagen IP

Telefonplanshallen

Vecka 24, 25, 26 & 27

Inriktning Parkour

Parkourlägret i Telefonplan kommer att genomföras vid Västberga IP med bas i Telefonplanshallen. Närmaste T-bana är Telefonplan med endast några minuters promenad. (Eventuellt besöker vi klättercentret under någon dag men det är inte säkert och inte något vi kan lova)

Karta Östermalm / Hjorthagen IP

Multisport

Barnen får prova på en massa olika idrotter och aktiviteter varje dag på dagens fyra olika pass.

På schemat står bland annat tennis, friidrott, handboll, dans, parkour, vattenballongslekar, teambuilding, basket, ultimate frisbee, rugby/amerikansk fotboll, fotboll, badminton, femkamp, utomhuslekar, och mycket mer.

Aktiviteterna anpassas efter tillgängliga lokaler. Just möjligheten till tennis kan variera mellan plats och veckor.

Parkour

Vi tränar bland annat på Parkour Roll, Precision Jump, Wallrun, Tic Tac, Lazy, Kong, Dash och övar eventuellt på en wallflip. Övningarna anpassas efter barnens förmåga och det är viktigt att förstå att det vi gör under ledning och övervakning av våra instruktörer är inget man kan göra själv när lägret är över.

Förutom parkour kommer vi försöka lägga in en del andra aktiviteter som vattenballonglekar och liknande.

Fotboll

Minst två av dagens pass ägnas åt fotboll och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter.

Under veckan kommer barnen bland annat att få träna på bollteknik, skott, passningsspel och koordination. Övningarna sker på ett lekfullt och utmanande sätt och passar alla barn oavsett nivå.

Förutom fotboll får barnen prova ett antal andra aktiviteter beroende på de möjligheter som finns i omgivningen, t.ex. vattenballongslekar och femkamp.

Vårt sommarläger i Stockholm riktar sig till barn som fyller 6 till 13 år under året. Alla barn delas in i grupper efter ålder och leds under veckan av samma ledarteam. Barnen är självklart försäkrade.

Det Praktiska

Grundläggande information

Lämning & Hämtning

Lämning & Hämtning

Lämning sker från 08:45 och hämtning från 15:45 till senast 16:15

Kläder & Ombyte

Kläder & Ombyte

Ta med idrottskläder plus ombyte som är bra att ha vid behov.

Utrustning

Utrustning

Inomhusskor utan svart sula och uteskor samt vattenflaska. Inget mer behövs.

Mobiler med mera

Mobiler med mera

Vi avråder er att skicka med dyra saker med barnen. Ledarnas uppgift är att hålla koll på barnen, inte deras saker. Ledarna har mobiler på sig, barnen behöver alltså inga. Vår försäkring täcker barnen, inte deras saker.

Schema Sportcamp

En dag på Sportcamp ser ungefär ut såhär.

09:00

09:00

Gemensam eller gruppvis uppvärmning

09:15

09:15

Barnen går till dagens första station

10:35

10:35

Några minuters rast och byte av station

12:00

12:00

Lunch och vila

13:00

13:00

Barnen går till dagens tredje station

14:20

14:20

Mellanmål och byte av station

15:45

15:45

Samling och avslut

Lunch och mellanmål

Ta med egen lunch och mellanmål – undvik nötter då det finns en del väldigt allergiska barn som deltar. Vi har tyvärr inte tillgång till kylskåp eller micro.

X
X