Stockholm Sportcamp

Sommarläger i Stockholm

Sportcamp | Välj mellan Södermalm eller Hägersten

För frågor kring våra sommarläger kan man nå Matilda direkt på Matilda@stockholmsbif.se

Genom att skapa en plattform för idrottande och samspel lägger vi grunden till en oförglömlig vecka. Detta är sommarens höjdpunkt och efter en vecka har barnen fått erfarenhet från olika sporter samtidigt som de träffat nya vänner och förhoppningsvis inspirerats att fortsätta idrotta livet ut! Förutom den allmänna inriktningen kan man välja inriktning parkour, dans eller cheerleading!

Allmän

Södermalm & Hägersten

Barnen får prova på en massa olika idrotter och aktiviteter varje dag på dagens fyra olika pass.

På schemat står bland annat tennis, friidrott, gymnastik, handboll, dans, parkour, vattenballongslekar, teambuilding, basket, ultimate frisbee, rugby/amerikans fotboll, innebandy, fotboll, badminton, femkamp, utomhuslekar, Ninja Warrior hinderbana och mycket mer.

Aktiviteterna anpassas efter tillgängliga lokaler. Just möjligheten till tennis kan variera mellan plats och veckor.

Parkour

Södermalm & Hägersten

Minst två av dagens pass ägnas åt parkour och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter.

Vi tränar bland annat på Parkour Roll, Precision Jump, Wallrun, Tic Tac, Lazy, Kong, Dash och övar eventuellt på en wallflip. Övningarna anpassas efter barnens förmåga och det är viktigt att förstå att det vi gör under ledning och övervakning av våra instruktörer är inget man kan göra själv när lägret är över.

Förutom parkour får barnen prova ett urval av de andra aktiviteterna som genomförs. Allt ifrån basket eller hiphop till vattenballongslekar och femkamp.

Cheerleading

Södermalm & Hägersten

Minst två av dagens pass ägnas åt cheerleading och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter som Ninja Warrior hinderbana.

Cheerleading är en blandning av akrobatik kombinerat med dans och musik. Barnen övar på ett anpassat program som de får visa upp i slutet av veckan om de vill.

Vårt sommarläger i Stockholm riktar sig till barn som fyller 6 till 13 år under året. Alla barn delas in i grupper efter ålder och leds under veckan av samma ledarteam. Barnen är självklart försäkrade.

Södermalm / Skanstull

Sportcamp Södermalm genomförs vid Kanalplan IP och Blecktornsparken med Skanstullshallen och Kanalhallen som komplement. I närheten finns också Lilla Blecktornsparken med en nybyggd fotbollsplan med konstgräs som underlag.

OBS: Vi har fått boka Kanalplan IP vecka 26-28 och kommer därför kunna genomföra lägrena. Vi hoppas även få boka Skanstullshallen och Kanalhallen för att kunna vara inomhus ibland. Besked får vi i april från Idrottsförvaltningen.

Hägersten / Liljeholmen

Sportcamp Hägersten genomförs med nybyggda Vintervikshallen som bas. Intill finns det en tennisbana och tre padeltennisbanor. I närheten finns gräsytor och sjön Vinterviken samt Blommensbergsskolans skolgård. Om vädret är bra och om vi anser att vi kan göra det på ett säkert sätt så blir det även bad.

OBS: Det är idrottsförvaltningen i Stockholm Stad som beslutar om lokaler och 2020 har de sagt att vi får besked under april. Vi har påpekat att detta är i senaste laget. Skulle vi inte få boka de lokaler vi har önskat gör vi en bedömning ifall vi kan genomföra lägret ändå, hittar alternativ eller tvingas ställa in / flytta till annan vecka. Det är sorgligt att den aktör som borde stötta föreningarna i sitt arbete med att aktivera barn under sommaren inte kan lämna besked tidigare. Vi känner inte till bakgrunden men beklagar deras beslut att ha en sådan process som resulterar i att de inte kan lämna besked tidigare.

Skulle vi ställa in eller ändra plats så får man självklart tillbaka hela avgiften om man inte känner sig nöjd efter ändringarna.

Det Praktiska

Grundläggande information

Lämning & Hämtning

Lämning sker från 08:45 och hämtning från 15:45 till senast 16:15

Kläder & Ombyte

Ta med idrottskläder plus ombyte som är bra att ha vid behov.

Utrustning

Inomhusskor utan svart sula och uteskor samt vattenflaska. Inget mer behövs.

Mobiler med mera

Vi avråder er att skicka med dyra saker med barnen. Ledarnas uppgift är att hålla koll på barnen, inte deras saker. Ledarna har mobiler på sig, barnen behöver alltså inga. Vår försäkring täcker barnen, inte deras saker.

Schema Sportcamp

En dag på Sportcamp ser ungefär ut såhär.

Gemensam eller gruppvis uppvärmning

Barnen går till dagens första station

Några minuters rast och byte av station

Lunch och vila

Barnen går till dagens tredje station

Mellanmål och byte av station

Samling och avslut

Lunch och mellanmål

Lunchen består av Svensk husmanskost lagad av ett skolkök. Sedan 2018 lagas maten av Beckombergaskolan. Det är hälsosam och näringsrik mat och givetvis får barnen även sallad. För de med speciella behov ordnar vi specialmat. Det är viktigt att ange detta när man anmäler sig. Barnens ledare får en lapp där det står vilka barn i gruppen som behöver specialmat. Skulle man vara väldigt allergisk är man välkommen att höra av sig så försöker vi ta extra hänsyn till detta.

Till dricka bjuds barnen på saft eller juice (lättsockrad) alternativt vatten.

Mellanmålet består av en banan och ett äpple/päron. Det är tillåtet att skicka med barnen extra mellanmål om man är osäker på om de blir mätta, men undvik att skicka med godis är ni snälla. Nötter är förbjudet p.g.a. allergier.

Rolig Sportcamp statistik

Sedan 2007

Sommarjobb har skapats

Deltagare genom åren