Sista minuten kalas!

Under sommaren testar vi att erbjuda sista minuten kalas. Ser du att vädret blir dåligt och vill boka ett kalas med kort varsel är du välkommen att mejla Madicken på kalas@stockholmsbif.se och fråga om tillgänglighet. Kalasen kan vara på både helger och vardagar och starttiderna är mer flexibla.

Avgiften är 2500 kr och det är grundpaketet nedan (60 min aktivitet och 60 min som kan disponeras själv (fika, fiskdam, presentöppning m.m.).

OBS: Ingen alkoholförtäring i lokalen

Barnkalas

Såhär fungerar det

Iden är enkel. Vi bokar Stadshagshallen på Kungsholmen och våra ledare håller i en rolig och fartfylld lektion efter barnens önskemål inom vissa ramar. Ett kalas kan till exempel gå till såhär.

 • Födelsedagsbarnet med föräldrar kommer ca 15 minuter innan och förbereder sig på gästernas ankomst.
 • Gästerna kommer och ledaren samlar barnen, leker en rolig lek som uppvärmning och sedan byggs det en hinderbana som barnen kör en stund. När barnen börjar se trötta ut tar man en kort vattenpaus och passar på att bygga om banan lite om det behövs. Sedan plockar man bort banan och avslutar med en lek.
 • Föräldrarna tar över, dukar fram bord, bänkar, tårta, saft med mera. Det sjungs och allt som hör ett kalas till. När man är klar så dukar man av. Finns det tid kvar kan man leka någon rolig avslutningslek, ha fiskdamm eller något liknande. Är man flera kan någon med fördel diska och sådant. När tiden är slut kan man stanna 10-15 minuter till och iordningställa det sista som behöver göras i lokalen.

Tider
Vi kommer ha möjlighet att arrangera kalas på helgerna, antingen 12:45-14:45 eller 15:30-17:30. Under vecka 22 – 30 är det även möjligt att ha kalas 10:00 – 12:00 samt vardagar om hallen är ledig och en ledare är tillgänglig.

Fiskdamm
Det finns redskap för det och det kostar inget att låna. “Fisken” är som en påse som man kan lägga något i. Tänk bara på att planera hur lång tid det ska ta ifall det är mycket annat som ska hinnas med. Tänk på att det inte är vår ledare som håller i kalaset utan deras uppgift är att hålla i en idrottslektion av något slag. Sedan kan de såklart hjälpa till med olika moment.

Förtäring
Det går bra att äta i omklädningsrummet eller salen, men det är förbjudet att sitta på plintar eller andra gymnastikredskap. Det finns fällbord och bänkar i omklädningsrummet. Ta med egen bordduk. Pentryt består av diskho och ett litet kylskåp.

Städning
Städning ingår inte utan man måste själv göra snygg och plocka undan efter sig. Tillgång till städmaterial finns, även plasthandskar. Städmomenten är enligt nedan.

 • Diska, torka disken och ställ in i skåpen
 • Sopa ingången och skura vid behov
 • Rengör badrummet

Skulle extrastädning behöva sättas in fakturerar det bolaget 1000kr/h som debiteras målsman. Råder sunt förnuft är det nog ingen större risk.

Inbjudan
10-12 barn är lagom. 15 barn fungerar. Vi rekommenderar inte fler baserat på att det inte ska bli så mycket väntetid när barnen springer runt i hinderbanan. Det är samma pris oavsett antal barn. Påminn om vattenflaska och skor utan svarta sulor i inbjudan. Barfota går mycket bra (tips: placera strumpor i ytterskor).

Grundpaket och tillval
I grundpaketet ingår 60 minuters aktivitet med en av våra ledare samt 60 minuters tid för fika. Man städar och diskar efter sig själv. Vår ledare kommer vara på plats cirka 15 minuter innan start.

Grundpaketet kostar 2500 kr. Om man vill kan man beställa

 • Städning + 1000 kr
 • Extra ledare + 500 kr
 • Förlängd tid 30 min + 350 kr (en ledare) + 700 kr (två ledare)

Betalning
En del av avgiften faktureras med 15 dagar betalvillkor till den mejladress som angivits, resterande swishas till ledaren/ledarna på plats.

Avbokning
Vid avbokning längre än 14 dagar innan återbetalas allt. Vid avbokning inom 14 dagar debiteras 50% av totala  avgiften.

Bokningsförfrågan

Stadshagshallen

Adress: Lindhagensterrassen 13, 112 18 Stockholm på Kungsholmen.

Hemsida: https://stadshagshallen.se/

Praktisk information

 • Det finns ett kylskåp, ingen frys.
 • Det finns bestick och tallrikar (ej djupa utan raka) samt muggar. Det är Kalas sortimentet från Ikea – Länk.
 • Det finns en vattenkaraff för att blanda saft och det finns sax, kniv och tårtspade. Det finns även en pump för att blåsa upp ballonger.
 • Det finns inte någon bordduk så ta med en egen.
 • Det finns ingen kaffemaskin.
 • Det finns en vattenkokare.

Inspiration

Såhär dukade en förälder upp i omklädningsrummet.