Hej idrottslärare!

Den här sidan riktar sig till dig som arbetar som idrottslärare eller har liknande roll i en skola och som vill ha hjälp eller stöd att introducera parkour för eleverna. Vi är öppna för olika typer av samarbeten och listar nedan  olika möjligheter att hjälpa er på.

PS: Om du som förälder ser detta får du gärna tipsa ditt barns skola.

Parkour på lektionen

En av våra duktiga tränare kommer och hjälper er idrottslärare med att bygga en bana och visa parkourens olika rörelser. Vi börjar med några enkla Vaults och ökar svårighetsgraden allt eftersom. Det brukar även vara populärt att träna på wallrun, tic tac och precisions.

Parkour på rasten

En av våra duktiga tränare kommer och ställer sig på skolgården. Hen inspirerar barnen och visar hur de kan träna parkour på skolans skolgård på ett säkert sätt. Genom att visa eleverna lite grundläggande rörelser kommer de förhoppningsvis vilja träna på rasterna även när vår tränare inte längre är på plats.

Bakgrund

Parkour är en idrott som inte kräver några redskap eller särskilt speciella kläder. Det tar ingen tid att börja, man tävlar inte, och framförallt – det är himla roligt. Tanken från vår sida är att inspirera barnen att röra på sig mer på rasterna så de lättare kan fokusera på lektionerna. Det finns starka samband mellan idrott och resultat men det finns inte alltid tid till organiserade idrottslektioner. Därför tror vi att parkour kan vara något som låter barnen idrotta spontant, även om de bara har 15 minuters rast.

Kontakt

Kriterier

Vi besöker skolor gratis men har efter några år satt upp ett par kriterier.

  1. Vi besöker icke vinstdrivande skolor gratis. Övriga skolor behöver tyvärr betala.
  2. Vi besöker endast skolor inom vårt verksamhetsområde Stockholm stad och Huddinge kommun.
  3. Vi besöker endast skolor som lånar ut en viss typ av material när vi bokar kvällstid och helger. På så sätt kan vi ha aktiviteter i den skolan och fånga upp barn som vill börja. Det handlar om material vi inte kan ta med själva som mattor, plintar och liknande. Inte förbrukningsmaterial som bollar, koner m.m.

Vid intresse är du välkommen att mejla oss

  • Skola
  • Telefonnummer
  • Skolans storlek (antal barn)
  • Önskemål om dag och tid